Mimmi's Hundlekis

Välkommen till Mimmi's Hundlekis

Det lilla hunddagiset/
hundpensionatet med  det stora hjärtat

I slutet av augusti 2011 slogs portarna upp.
Vi som driver Mimmi's Hundlekis är Åse, kallas för Mimmi av barnbarn och familj.
Åses hundar är Bertil, en mix Dansk-Svensk Gårdshund/Lhasa Apso som är född nov 08 och Disa en golden-mix som är född jan 09 

Sedan februari 2013 arbetar även Patrik  på Mimmi's. Hans hund är Golden-mixen Harry, född mars 2011

Åse är utbildad hunddagis- och hundpensionatföreståndare genom http://www.hundutbildningsgruppen.se.

Patrik är utbildad Berikningskonsult (80 tim) sedan 2016, också genom Hundutbildningsgruppen. Utbildningen innefattar:
Mental aktivering, Den nya psykologin, Berikningsteori, Anpassad berikning, Hundens rum, Hägndesign, Fysträning, Blodspår och jaktbanor, Fågelapportering, Patrullstig, Beteendeanalys, Berikningsprogram och utvärdering av hund.

Vi har båda gått "Hund 360 grader" (42 tim) som är en utbildning som tittar på hunden ur alla synvinklar från födseln och instinktiva behov till den gamla hunden, inlärning, näringsbehov m.m.

Åse är utbildad till Kostrådgivare på hund (105 tim exkl självstudier)  sedan april 2018. En av Sveriges första oberoende Kostrådgivare på hund genom www.uph.nu.
Utbildningen innefattar:
Hundens Anatomi och Fysologi, Matsmältning, Näringslära och beräkning, Foderlära, Regelverk, Kostrådgivning.

Vi går fortlöpande utbildningar och försöker hålla oss uppdaterade med det senaste inom forskning på hunden "vår bästa vän"

Mimmi's Hundlekis är godkänt av Länsstyrelsen och innehar §16 tillstånd.
Självklart har vi F-skatt.

Mimmi's Hundlekis har en HUNDDAGISFÖRSÄKRING som du kan läsa mer om under fliken "Försäkring"

Hos oss kan du lämna din hund när du arbetar, ska ut på resa, kort, lång eller bara över dagen. Målet med vårt lekis är att din hund ska ha en aktiv och stimulerande vistelse i en hemliknande miljö. Din och din hunds upplevelse av sin vistelse på Mimmi's Hundlekis är viktig för oss, därför vill vi gärna att vi går igenom din hunds speciella behov så att vi kan göra tiden här så rolig som möjligt för din vän. Detta gör vi vid ett avtal besök när du och din fyrbenta vän besöker oss innan vistelsen.

Sedan september 2012 har vi ett samarbete med UPH (Utbildningscentrum för professionell Häst/Hund och Humanvård) Samarbetet med UPH består i att de 2-3 ggr/mån genomför praktiska lektioner på våra hundar. Prata med oss om ni vill veta mer om samarbetet eller besök deras hemsida för mer information om UPH på:http://www.uph.nu

Stora Rastgården

Den stora rastgården är på nästan 300 kvm och har natursten som underlag. Hundkojan på bilden kommer från http://www.lucky-hundkoja.se och är en del i berikningen av rastgården. Här kan man gå in, ligga på taket eller leka tafatt runt "huset". 
2 mindre rastgårdar finns. En på 120 kvm med sand som underlag och en på 150 kvm med gräs. I alla rastgårdar finns stubbar att hoppa på, grenar att tugga på kabeltrummor i olika höjd och sammansättning för att stimulera och uppmana hundarna till aktivitet samt en massa roliga hundkompisar, alltid övervakade av Åse och/eller Patrik

Varma dagar serveras glass i rastgården. Smakerna varierar mellan blodpudding, leverpastej, kalvsylta, vom, lamm eller om vi kommer på någon ny smak. Vi plockar fram poolen att svalka tassar och nos i och i godisgömmor kan man ibland hitta leversnittar, torkad blodpudding eller nått annat smaskigt.
För fler bilder besök gärna vårt "Galleri"

Dagis (Mellan - Stor hund)

Dagis består av 2 st stora rum i källaren. Dagisgrupperna består av 4-5 hundar per grupp beroende på storlek. Varje rum är utrustat med lika många viloplatser som hundar. Här finns nått för alla smaker, korgar, madrasser och fåtöljer. En trappa upp till källarfönstret för den som vill ligga och kika ut eller bara ha bra koll på kompisarna.

TÄNK PÅ ATT dagis-hundarna inte kommer ut innan kl 09. Det är därför viktigt att din hund är rastad innan du lämnar den på morgonen.

Dagis (Små hundarna)

Dagis för våra minsta vänner har vi i en helrenoverat gammalt hönshus.
Rummen är inredda med kojor och bäddar, tavlor på väggarna och gardiner i fönsterna för att ge en så ombonad och hemlik miljö som vanligt. Huset är fördelat på 2 rum med en halvvägg (140 cm) emellan. Varje rum har plats för 5-6 hundar beroende storlek. 

Rummen har också Luftkonditionering för en sval och behaglig plast under den varmaste årstiden. Den fungerar även som luftavfuktare om det är många våta pälsar de dagar det regnar som värst.

Meningen är att INGEN (som inte vill) ska behöva vara ensam på Mimmi's.

TÄNK PÅ ATT dagis-hundarna inte kommer ut innan kl 09. Det är därför viktigt att din hund är rastad innan du lämnar den på morgonen.

Hundstallet (Pensionatet)

Det lilla hundstallet på gården rymmer 4 st rejält tilltagna boxar. Boxarna är i första hand tänkta till våra Pensionat-gäster men också till de hundar som kanske inte passar så väl i grupp eller endast är tillfälliga dagis-gäster. Alla boxar är utrustade med en bekväm sovplats samt filtar att bädda med. Belysningen är LED-belysning för en stressfri miljö. Det finns Luftkonditionering som ger svalka varma sommar dagar, den fungerar även som luftavfuktare om det regnar ute och hundarna är våta i pälsarna. Hundstallet är även utrustat med DAP.

(DAP = Dog Appeasing Pheromone. DAP utsöndras från tikens juver efter valpning och har bland annat betydelse för valparnas trygghet och bindning till tiken. När feromonet finns i hundens närmiljö avläser den omgivningen som trygg och trivsam.)

Även om vi gärna lånar ut korgar och bäddar så TÄNK PÅ ATT det är viktigt för din hunds trygghet att den har med sig en egen filt eller pläd som den kan förknippa med hemmets trygghet och lukter.

I priset för vistelsen ingår Färskfoder utefter ett noggrant utvalt och anpassat schema. Om din hund har speciella behov är ni välkomna att prata med oss om det. Om hunden pga. sjukdom eller allergi inte kan äta den mat som ingår, är ni välkomna att ta med egen mat.

Våra rutiner

Dagen börjar med att dagishundarna tas emot och våra pensionat-gäster släpps ut i rastgårdarna för att göra "morgon-toalett" och får sedan sin frukost. De dagis-hundar som inte ätit frukost hemma serveras frukost runt kl 9.  Efter det är det lek och bus i rastgården fram till ca kl 11.

Nu är det dags för ca 2 tim vila och våra pensionat-gäster får då en promenad.
Under denna tiden vill vi helst inte att ni lämnar eller hämtar då de vilande hundarna inte skall störas. Går det inte att undvika så säg till så får vi hitta en lösning.

Efter vilan är det rastgårdsaktivitet så länge alla hundar vill och orkar. Den som "kroknar" får givetvis gå in tidigare.

När dagishundarna gått hem får pensionatgästerna en sen eftermiddags promenad och sedan sin kvällsmat. Sedan är det dags för kvällsvila. Efter en så aktiv dag brukar ingen ha svårt att kura ihop sig och somna i sin box.

Ungefär kl 22 släpper vi ut våra gäster så dom får göra "natt-toaletten" i rastgården sedan bjuder vi på en "Dentastix" att smaska på när vi säger godnatt.

Efter detta kan du inte hämta din hund förrän nästa morgon.

TÄNK PÅ ATT dagis-hundarna inte kommer ut innan kl 09. Det är därför viktigt att din hund är rastad innan du lämnar den på morgonen.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Pia | Svar 03.08.2018 16:35

Cindie hälsar o tackar för fin semester hon saknar AC för hon har 28 grader på natten nu.

May | Svar 09.11.2017 18:02

Hej! Här ni möjlighet att hjälpa oss med att ta hand om vår Malteser kille (7 mån) mellan den 3 dec till 6 dec 2017?

jarmo | Svar 02.08.2017 19:27

Hej,
finns det platser kvar i dagiset ? Vi har en tik som skulle behöva en dagis plats mån till fre.

Åse 02.08.2017 19:56

Hej Jarmo
Bäst är om du ringer oss.
Åse 0733303775 eller
Patrik 0722504774

Åse | Svar 23.05.2017 09:15

Hej Denise
Bäst är om du ringer till oss på 0733303775 eller 0722504774

Denise | Svar 21.05.2017 20:04

Hej vi har en jämthundstik som skulle behöva dagisplats mån-torsdag, från kl 06:00-16:30, är detta möjligt? Vad skulle det kosta? Och finns plats? Mvh

Alexandra | Svar 10.04.2017 11:49

Jag skulle vilja låta mina hundar börja hos er, på dagis, en dag i veckan. Vad blir priset för dem båda? Maila eller ring mig. 0728539242

Alexandra Karlsson | Svar 10.04.2017 11:47

Hälsade på hos er igår. Känner att mina hundar skulle trivas hos er. Vill boka dem 1/6 t.o.m. 10/6. (Har pratat med dig i telefon, men i alla fall)

Hawser | Svar 07.07.2016 01:26

Hejsan jag undrar om ni har plats för min aki han är 2 månader . vi alla jobbar i familjen därför vill vi ha en plats hos er
Mvh Hawser

Marianne Björn Kristensson | Svar 03.03.2016 22:20

Hej!
Har ni någon ledig plats för vår Emil (golden/keilpy) 6-8/3. Emil har varit på pensionat förr men inte hos er. Mvh Marianne

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

20.02 | 13:55

Så kul att jag fick vara med.

...
20.02 | 13:47

Moses längtar efter varje måltid. hela han mår bara sååå bra

...
20.02 | 13:44

Men hallå där Moster är ju fel de ska ju vara Faster så klart .

...
20.02 | 13:42

Med en säng i boxen blir det billigare än en hotellövernattning.

...
Du gillar den här sidan